maandag 30 augustus 2010

Groen

De template voor de challenge op Digital scrap café is deze week van McCou. Het is er een voor maar liefst 7 foto's. Ik ben daar geen fan van, daarom heb ik een grote foto gebruikt. Deze foto is gemaakt in een arboretum dat we in onze vakantie in Frankrijk hebben bezocht. Het blad is haast doorschijnend in de zon! Ook de achtergrond is een Gaussiaanse vervaging van dezelfde foto.

Voor credits klik hier.

zondag 29 augustus 2010

Groningen

Afgelopen weekend zijn we in Groningen geweest. Er moest van alles worden geregeld met de bank en de notaris na het overlijden van mijn schoonmoeder. We hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om zaterdagmiddag gezellig de stad in te gaan. Het weer viel best mee, we hebben zelfs nog even heerlijk op een terras in het zonnetje gezeten.
Het was erg druk in de stad omdat op 28 augustus Gronings ontzet wordt gevierd. Met het Groningens Ontzet, Achtentwintigsten of Bommen Berend genoemd, wordt gevierd dat de stad Groningen in het rampjaar 1672 het beleg door Bernhard von Galen, bisschop van Münster had doorstaan. Het was reuze gezellig, kermis, overal muziek en andere activiteiten.

Credits : Memory lane van Jo Hanna

maandag 23 augustus 2010

Two peas in a bucket

Morgen zijn de kits van Jo Hanna exclusief te koop bij Two peas in a bucket. Ik heb begrepen dat dit "top of the bill" is als je designer bent! Om de kits en templates van Jo Hanna te promoten heb ik vast een aantal layouts voor haar gemaakt.

(Template vol. 7, February leap, wordart is van Madelief)

(Template vol. 1, minikit Crazy for daisies)

(Template vol. 2, Kit Gwenifer)

(Kit february leap)

(Template vol. 4, Kit February leap)

(Template vol. 6, Kit Memory lane)

vrijdag 20 augustus 2010

Kleurig

Marleen heeft een tijdje geleden zelf een kit gemaakt en als freebie op haar blog gezet. De elementen en papers hebben lekker felle kleuren, daar houd ik wel van. Ik heb de kit al een tijdje geleden gedownload maar had er nog steeds niets mee gedaan. Tot vandaag. De foto is gemaakt in de dansacademie van Arnhem tijdens de fotocursus die ik heb gevolgd. Met architectuur als onderwerp is de dansacademie een uitermate geschikt gebouw. Veel lijnen en glas. Helaas mogen we de foto's van het gebouw op geen enkele wijze publiceren. Maar omdat deze foto verder niets van het gebouw laat zien vind ik dat het wel kan. De wordart is van Jo Hanna en de clipping mask (worn photo edge) is van Lynn Grieveson.

donderdag 19 augustus 2010

Samen

Er zijn maar heel weinig foto's waar Jaap en ik samen op staan. Het komt eigenlijk nooit in ons op om iemand te vragen ons samen op de foto te zetten. Ons vakantiehuisje dit jaar was voorzien van een ruime veranda, helemaal overkapt met een half muurtje er om heen. Met het warme weer was dat zo heerlijk. Altijd schaduw. En het muurtje blijkt dus ook ideaal; fototoestel op het muurtje gezet, ingesteld en rennen maar! Best een leuke foto geworden. Het is dan ook de enige foto die deze vakantie van ons samen is gemaakt!
Ik heb de kit Naturally yours van SAS Designs hiervoor gebruikt. Aangevuld met een brush van A. Edwards (mini line stacks).

zondag 15 augustus 2010

Roses

Na het maken van onderstaande layout was ik eigenlijk op zoek naar een passende wordart. Ik kwam toen dit gedichtje tegen en ik vond het zo mooi dat ik het in mijn layout verwerkt heb. De rozenfoto's zijn gemaakt in Nevers in Frankrijk tijdens onze vakantie afgelopen zomer.


De achtergrond papers komen uit een collab genaamd Vert d'eau, de elementen uit de kit Dream a little dream van Doreen Stolz. De tinnen roos is van mijzelf.

zaterdag 14 augustus 2010

La Fermette

Niet alleen de cursus Art Journaling maar ook het maken van ons vakantie album houd mij weg van het bloggen. En niet te vergeten mijn werk natuurlijk! Maar toch even de tijd genomen om mee te doen met de wekelijkse template challenge op Digital scrap café. Een leuke template van Sondra, materialen zijn van A-liya (You belong to me). Ik heb twee foto's gebruikt die ik gemaakt heb tijdens een wandeling in onze vakantie. We rusten uit op een bordes van een huis nadat we eindelijk uit het bos kwamen waar we gruwelijk in verdwaald zijn. De kat bekeek alles op gepaste afstand.

vrijdag 13 augustus 2010

Art journaling

Op de website van Get it scrapped kwam ik een cursus Art journaling en digital techniques tegen. De cursus bestaat uit 6 lessen (pdf formaat) en een aantal kits en brushes om je op weg te helpen. Ik ben er afgelopen week behoorlijk druk mee geweest en heb al drie lessen doorgeworsteld. Tja en dan heb je weinig tijd om te bloggen. Ik heb al van alles geleerd, het is nu een kwestie van veel oefenen. Onderstaande layout is het resultaat van de derde les, de glazen met tekst, de tekst met verfspray. Zelf heb ik het lege glas toegevoegd en de vloeistof in het glas.
Achtergrond is van Val c. Design en de brushes van J. Edwards. Op naar les vier!

vrijdag 6 augustus 2010

Man's best friend

In mijn vorige berichtje heb ik "hondenlootjes" beloofd. Tadáá, hier zijn ze. De kit heet Man's best friend, ook van Maddy Fernandez. De kit is te koop bij Digitals. Voor de eerste layout heb ik foto's van Max genomen, de hond van mijn vriendin. De kleur van zijn vacht past precies bij de kit. Voor de tweede layout heb ik een foto van internet gebruikt. Het moest een hond met een fikse staart zijn, passend bij de wordart van TIcCreations.


donderdag 5 augustus 2010

What's new pussycat

Sinds juni zit in het CT van Digitals, een Amerikaanse scrapbooksite. Elke maand werk ik voor een andere designer. Deze maand is dat Maddy Fernandez. Ik kreeg twee kits van haar, een voor poezenfoto's en een voor hondenfoto's. Van de kit What's new pussycat heb ik al vast twee layouts gemaakt, en we hebben niet eens een kat! De hondenlootjes komen nog.


zondag 1 augustus 2010

Boekenstad

Het was raar weer vandaag. Drukkend warm, nauwelijks zon, een vrij stevige wind maar wel droog. We hadden wel zin in een wandeling maar geen zin om ver te rijden. Tussen Corle en Bredevoort is een Nationaal Lindearboretum. We zijn daar ooit eens geweest toen het nog maar net aangelegd was. Tijd om te kijken wat er in de tussentijd allemaal gebeurd is. Er loopt een korte en een lange wandelroute doorheen. De lange route voert door het arboretum en verlaat deze voor een omweg langs het natuurgebied Het grote Goor. Van daaruit zijn we naar Bredevoort gewandeld. Bredevoort is zo dichtbij maar ik heb er nog nooit foto's gemaakt. Bij deze dus. Bij Bertram heerlijk op het terras gezeten, koffie met huisgemaakte warme appeltaart. Met slagroom natuurlijk!


Credits : Magical harmony van Keley Domingues design.