zondag 30 mei 2010

Eigen creatie

Ik ben vreselijk jaloers op designers. Ik zou zo graag mijn eigen kit ontwerpen! Zo nu en dan probeer ik wel eens wat maar kom niet verder dan standaard dingetjes. Vandaag dus weer een poging gewaagd om een lootje helemaal zelf te maken zonder gebruik van kits. Wel gebruik ik de standaard vormen in Photoshop en wat brushes. Ach het is wel aardig maar niet echt bijzonder. Blijven oefenen, zou ik zeggen, de aanhouder wint.

donderdag 27 mei 2010

ACF 76

Deze week weer een alleraardigste foto voor de challenge van Art creations friday. Deze foto komt uit de privé collectie van Hermine. Voor mijn creatie heb ik twee achtergronden geblend. Van wie deze zijn weet ik niet. De elementen komen uit de kit Discovery van Studio Rosey Posey.


maandag 24 mei 2010

Birdspotting

Tijdens onze wandeling gisteren hebben we ook genoten van het fluiten van diverse vogels. Meestal hoor je ze alleen en zie je ze nauwelijks, vaak verscholen in het dichte bladerdek van de bomen. Soms heb je geluk zoals gisteren, een vinkje floot er lustig op los en liet zich niet afleiden door de fotograaf! En de fotograaf zelf ook niet!

Voor credits klik hier.

zondag 23 mei 2010

Meikevers

Wat een heerlijk weer vandaag. Weer om te wandelen. Omdat we niet ver wilden rijden zijn we naar Aalten gereden, restaurant Karpermeer. Zij hebben een wandelarrangement dat bestaat uit twee kopjes koffie met appelgebak. Dus koffie met gebak als je begint en als je terugkomt nog een kopje koffie. Het is een leuke en afwisselende wandeling door een prachtig gebied. Direct al aan het begin zagen we een heleboel meikevers. Vooral als ze op het zandpad landen vielen ze op hun rug en dan komen ze niet meer op hun pootjes terug. We hebben er een aantal gered vandaag. Natuurlijk moest er ook een foto van gemaakt worden. Ik was net op tijd, hij wilde net wegvliegen.

Credits: Courant d'air van Imagine by Fran.

vrijdag 21 mei 2010

ACF 75

Deze week voor de Art Creations Friday is een prachtig plaatje ter beschikking gesteld uit de Library of Congress.
Omdat haar hoed en kleding versierd zijn met balletjes moest ik gelijk aan een nar denken. Daarom heb ik de achtergrond geruit gemaakt en de balletjes vervangen door belletjes. Achtergrondpapers zijn van Cyblemara en DigiDesignZ. Het belletje komt uit de kit Christmas van Dani3. Van wie het masker is weet ik niet.



woensdag 12 mei 2010

Journal it!

Het woord voor de derde opdracht van Journal it bij Digiscrap Nederland is DREAM. Inmiddels is ook de vierde opdracht al geplaatst maar ik heb een beetje achterstand. Teveel aan mijn hoofd op dit moment. Vandaag heb ik een extra dagje vrij, dus tijd om de achterstand in te halen.
Ik vond deze opdracht erg moeilijk. Net als iedereen heb ik mijn dromen maar om die nu tot uitdrukking te brengen in een lootje dat ook nog eens anders is dan anders.... tja.

Ik heb me beperkt tot één droom: kunnen schilderen. Lijkt me echt geweldig als je dat kan. Zal wel altijd een droom blijven.

Voor credits klik hier.

dinsdag 11 mei 2010

Template challenge bij DSC

Deze week is de template van Aprilisa. Ik vind het zo'n leuke template, die ga ik vast vaker gebruiken. De materialen die ik gebruikt heb komen uit de kit Roughspot van Elisa's Bits (verkrijgbaar bij Digiridooscraps). De foto van het schattige jongetje heb ik op internet gevonden.

vrijdag 7 mei 2010

My queen!

Deze week voor de Art creations friday challenge een leuke foto van een jongen en een meisje. Ik wist direct dat ik ze in een schaakspel wilde laten figureren. De koning en de koningin. De foto van het schaakspel komt van internet, ik weet niet van wie de foto is. Bewerkt met een paper uit de kit Sunny mood van Designs by Sonja. Alpha is van Gunhild Storeide en de kroontjes zijn uit de kit Vintage taste van HP Design.



woensdag 5 mei 2010

Captured moments

Captured moments van Anita Designs is de naam van de kit die ik gewonnen heb bij DSC met de maandelijkse AMC challenge.
Het is een mooie kit, prachtige kleuren. Dit is mijn eerste lootje met deze kit, maar vast niet de laatste!

maandag 3 mei 2010

Lief

Niet alleen bij DSC maar ook bij Digiscrap.nl heb ik in april een prijs gewonnen. Hier mocht ik iets uitzoeken van Madelief Design. Ik heb de kit "Ontluikende liefde" gekozen. Een kit met veel rood en hartjes! Voor mijn layout heb ik een prachtige foto op internet gevonden, zo lief. En zo heb ik mijn layout ook genoemd. Lief!

zondag 2 mei 2010

Experiment

Op een kille regenachtige middag hoef je geen excuus te verzinnen om te scrappen! Lekker achter de pc een beetje experimenteren met Photoshop.
Ik vind het altijd een apart effect geven als foto's met papers worden geblend. Het worden dan net kleine schilderijtjes, vooral als in de paper een structuur is verwerkt. Voor deze layout heb ik de foto geblend met een paper uit de serie Soft Winter van Pitchouk82. De rest komt uit de kit Something old van Anita Design en er is een heel klein beetje van mezelf bij. De foto heeft Jaap vorig jaar gemaakt in het Eden Project in Cornwall.

zaterdag 1 mei 2010

Grootmoeder

Voor de Art Creations Friday challenge deze week een achtergrond van Hermine, gemaakt van zijdevloeipapier en alcoholinkt. Ik heb eigenlijk niets met achtergronden; geef mij maar een plaatje, dat vind ik veel makkelijker. Toch maar weer een poging gewaagd. Ik heb een oude foto van mijn oma gebruikt en deze in een lijstje geplaatst. Alle materialen die ik gebruikt heb komen uit de kit Vintage taste van HP Design.