zaterdag 31 oktober 2009

Jolink

Vandaag was de tweede praktijkdag van de fotocursus. We werden uitgenodigd bij Geitenboerderij Jolink. Een van de opdrachten was om foto's te maken voor een ansichtkaart. Uiteraard als digiscrapper ook meteen een ansichtkaart ontworpen natuurlijk. Ik vond het allemaal niet meevallen. Er waren ruim 600 geiten op deze boerderij en hun leefruimte is releatief klein, dus veel geiten op een kluitje. Ook was de lichtval niet overal geweldig en bleven die geiten natuurlijk niet stil staan om voor mij te poseren. Het waren reuze aardige mensen en we kregen koffie met krentenwegge. Ze wilden er niet eens iets voor hebben! Uiteraard hebben we wat geld gelapt en ze krijgen straks van ons prachtige foto's!

maandag 26 oktober 2009

Clean & simple

Voor een Clean & simple challenge bij DSC heb ik een layout gemaakt van de template van Val C designs. De materialen zijn van Anita Designs. Ik vind het een prachtige kit met mooie kleuren. Vooral de combinatie van het taupe en groen dat ik gebruikt heb is mijn favoriet.

zondag 25 oktober 2009

Lekker

Gelukkig voel ik me weer kiplekker. Koffie smaakt weer en dat is toch wel de beste graadmeter. Vanmorgen al vroeg wakker. Mijn hoofd weet dat de klok een uur terug is gezet, maar mijn lijf weet dat niet, dus zat ik vanmorgen al vroeg achter de computer. Sonja heeft een set "turtles" voor CU uitgebracht bij Digital scrap café, dus vanmorgen gelijk maar even een lootje voor haar gemaakt. Ik vond het geen eenvoudige opdracht maar het is redelijk gelukt denk ik zo. Ook voor de nieuwe template challenge bij DSC een layout gemaakt. Ik vind hem zelf erg leuk, ben heel erg benieuwd wat anderen er van vinden.
Daarna lekker gewandeld, het is heerlijk weer. Niet koud en een heerlijk windje. Lekker anderhalf uur uitgewaaid.



zaterdag 24 oktober 2009

Iets beter

Het gaat gelukkig weer iets beter. De koorts is weg maar ik heb nog steeds dat lamlendige gevoel. Ik heb helemaal nog geen behoefte aan eten maar ik dwing mezelf dat wel te doen. Jaap heeft een heerljk broodje voor me gemaakt maar eerlijk gezegd smaakte het nergens naar en dat ligt niet aan hem! Vandaag blijf ik nog lekker binnen maar als het morgen een beetje mooi weer wordt gaan we lekker een stukje wandelen. Ik wil maandag per se aan het werk want de salarissen moeten nog gedraaid. Kan ik niet maken dat de mensen hun salaris niet op tijd krijgen! Ik heb in ieder geval weer zin om te scrappen, een goed teken! Onderstaand lootje heb ik gemaakt met de kit Precious moments van Anita Designs.

vrijdag 23 oktober 2009

Lappenmand

Sinds gisteren zit ik in de lappenmand. Ik werd 's nachts wakker met een misselijk gevoel en buikkramp. Nauwelijks nog geslapen. Om half acht het werk gebeld dat ik wat later zou komen. Om half 10 was ik op het werk, maar ik kon het niet volhouden. Half twaalf was ik weer thuis en ben ik met koorts in bed gedoken. Ik wilde alleen maar slapen. Vervelend dat Jaap juist nu in het buitenland zit. Maar gelukkig zou hij donderdagavond laat weer thuis komen. Op dit moment heb ik nog wel verhoging maar in bed liggen lukt me niet meer. Ik hang een beetje op de bank, lees wat en dommel af en toe weg. Gelukkig voel ik me wel wat beter dan gisteren. Ik heb alleen geen zin in eten, alleen de gedachte al.... Wel goed voor de lijn, een halve kilo ben ik al kwijt. Ik heb zelfs geen zin om te scrappen, nou dan ben ik echt ziek.

maandag 19 oktober 2009

Template challenge bij DSC

Voor de template challenge bij DSC ben ik de uitdaging weer aangegaan. Dit heb ik er van gemaakt!

zaterdag 17 oktober 2009

Boswandeling

Het is prachtig weer vandaag, weer om er op uit te trekken. We hebben op tijd boodschappen gedaan, daarna heb ik brood gesmeerd om mee te nemen. Alles in de rugzak, camera en wandelroute mee. De wandeling heb ik van On track gehaald, een wandeling van 12 km rondom het kasteel Slangenburg. Dat vind ik zo heerlijk van wandelen op zaterdag. Het is dan heerlijk rustig in het bos, de meeste mensen wandelen op zondag. Het is echt herfstig in het bos. De bomen zijn deels aan het verkleuren, en er zijn veel paddestoelen dit jaar.







zondag 11 oktober 2009

Langlaufen

Gisteravond hadden we weer de jaarlijkse feestavond van mijn werk. Zoals gebruikelijk een activiteit en een lopend buffet. Het is altijd weer een verrassing wat we gaan doen. Gisteren werden we om 18.00 uur verwacht bij Poly Sport in Dieren. We werden onthaald op een Oostenrijkse avond. We begonnen met koffie en heerlijke warme apfelstrudel. Dat was om de eerste honger een beetje te stillen want het zou nog ruim drie uur duren voordat we wat te eten zouden krijgen. Eerst moest er gewerkt worden! Zoals de aanhef al zegt, we moesten langlaufen. We werden verdeeld in 5 ploegen herkenbaar gemaakt door gekleurde petjes. We kregen allemaal langlaufschoenen, ski's en skistokken. Vervolgens moest er een parcour worden afgelegd, richting bos. Hilariteit alom bij het zijdelings beklimmen van een heuvel en vervolgens de afdaling. Er schoven er al een paar de bosjes in en ik besloot wijs te zijn om me niet aan de beklimming te wagen. Lekker buitenom en kijken hoe de rest naar beneden komt schuiven. Niet iedereen kwam er zonder vies pak vanaf, ben blij dat ik het niet gewaagd heb. Vervolgens was er warme glĂĽhwein, maar als we dachten dat we daarna klaar waren..... Er volgden nog een aantal beproevingen, kruisboogschieten, houtzagen, spijkers slaan, tekenen en met zijn allen op verzamelski's. Helaas heb ik geen foto's van het gebeuren voor op mijn blog. Wel is er een film van gemaakt, die we na afloop van de avond hebben meegekregen. Daarna was er nog een heerlijk buffet, met als afsluiting een ijsbuffet. Heerlijk gegeten. Het was echt top, gezellig en vreselijk gelachen.



In de rij voor het eten. Natuurlijk moesten Mayke en Elisabeth weer even gek doen!



Herralt wil altijd graag met Gaby op de foto. Als het even kan kijkt Gaby de andere kant op.



Ook even een foto van Jaap gemaakt, anders lijkt het wel of hij er niet bij was!



Het team met de groene petjes heeft gewonnen! Niet omdat ze zo goed waren maar omdat groen altijd wint op zaterdag!

donderdag 8 oktober 2009

Autumn fun

Er is weer een nieuwe kit van Designs by Sonja. De kit heet Autumn fun en is vanaf morgen verkrijgbaar bij Digiscrap.nl Ik heb er maar liefst drie layouts mee gemaakt.







woensdag 7 oktober 2009

Freebie challenge

Op de nieuwe site die Irene begonnen is, is de eerste freebie challenge van start gegaan. Marleen heeft 'm afgetrapt. Een prachtige foto van een zonnebloem en de kit wspamnienie_lata_by Jolagg welke prachtig past bij de foto. Ik moest natuurlijk gelijk aan de slag, en zie hier het resultaat.

zondag 4 oktober 2009

Herfstig

Vandaag was het eigenlijk best mooi weer, maar toch is de herfst nu echt begonnen. Jaap was vanmorgen al vroeg weg voor een rit van de Vamac. Zal wel een van de laatste ritten zijn. Ik had dus lekker de hele dag voor mezelf. Naast wat huishoudelijke klusjes, lekker bezig geweest voor de fotochallenge die we per 1 november gaan starten op de nieuwe scrapsite die Irene begonnen is. Ook aardig wat tijd gestoken in een "blinkie". Ook al vind ik 'm best leuk geworden, ik ga toch nog eens kijken of ik een andere kan maken, ik weet nu hoe het moet. Dan ook nog tijd gemaakt voor een herfstig lootje. Kit heet light of fall van Pixelfairy en de wordart is van Scrapdesigns by Jessica.